Brandmeld-en Ontruimingsalarminstallatie cursus

Bij DTS Opleidingen kunt u ook een cursus tot beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie (BBMI) volgen. Deze opleiding wordt in heel Nederland aangeboden. Hieronder staat de cursus BBMI verder omschreven.

informatie BBMI cursus

De Beheerder Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie binnen een organisatie, ook wel beheerder BBMI genoemd, verzorgt de bediening, de periodieke controle en de onderhoud van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Dit gebeurd conform de NEN-2654, welke eisen geeft voor het beheer, de controle en het onderhoud van autonome brandmeldinstallaties in gebouwen.

De beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie is tevens het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. Zo zou het kunnen zijn dat er twijfel bestaat over de authenticiteit van de brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken. Wanneer een brandmeldinstallatie volgens het Bouwbesluit verplicht wordt, dan moet daar ook een ontruimingsalarminstallatie bij. Deze installaties vormen de verplichting voor een bedrijf om ook een beheerder te hebben die aantoonbaar opgeleid is.

Details BBMI cursus

Duur cursus 1 dag
Certificaat cursus DTS
Geldigheid certificaat 10 jaar
Prijs dagcursus €305,-
Prijs avondcursus n.v.t.
Locatie DTS / Incompany

Inhoud BBMI cursus

  • Onderhoud aan brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.
  • Normen en voorschriften.
  • Het herkennen van onechte- en ongewenste brandmeldingen.
  • Het geven van voorlichting aan derden om deze meldingen te voorkomen.

Doel BBMI cursus

Het doel van de BBMI cursus is het informeren van de cursist en het opleiden van deze persoon tot beheerder brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie. Na afloop van de cursus heeft de cursist de kennis om de brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie te bedienen en te beheren. Ook kan de cursist periodieke controles en preventief onderhoudswerk uitvoeren. De cursist kan omschrijven wat het doel, de opbouw en de functie van de onderdelen van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en welke documenten nodig zijn voor een goed beheer daarvan.

Voor wie is de BBMI cursus bestemd?

De cursus beheerder brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie is geschikt voor alle medewerkers in organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, ook op basis van (sub)contracting. Alle organisaties die volgens het Bouwbesluit verplicht zijn om deze installaties in het gebouw te hebben, zijn ook verplicht om minimaal één opgeleide beheerder te hebben.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

 CURSUS OVERZICHT VRAAG OFFERTE AAN


DTS veiligheidsopleidingen BV  
Phileas Foggstraat 52 (hoofdkantoor)   7825 AL Emmen   T. +31 591 659 797   F. +31 591 659 696   E. opleidingen@dtsopleidingen.nl