Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen, maar bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

1. Wat is code 95? Heb ik code 95 nodig?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. U kunt de code 95 verlengen door in 5 jaar tijd 35 punten te halen. U krijgt een punt voor ieder studie-uur dat u volgt onder code 95 bij een opleider die gecertificeerd is om cursussen onder code 95 aan te bieden (DTS Opleidingen biedt cursussen onder code 95 aan). Bekijk de website van het CBR voor meer informatie.

2. Wat is SOG? Heb ik SOG nodig?

De SOG (SSVV Opleidingen Gids) is opgezet door het SSVV (Stichting Samenwerken voor Veiligheid) om een standaard te ontwikkelen op het gebied van veiligheid m.b.t tot verschillende cursussen. Bij DTS Veiligheidsopleidingen gaat dit om de Hoogwerker cursussen, de Heftruck cursussen en de Flensmonteur (WfPr) cursussen. Deze cursussen worden ook aangeboden onder de vlag van DTS Veiligheidsopleidingen en zijn inhoudelijk identiek aan de cursus onder SOG. Het verschil zit hem in het certificaat dat u ontvangt. Cursisten die onder de vlag van SOG de cursus volgen, ontvangen een apart certificaat die uitgegeven wordt door VCA Infra. Een certificaat volgens SOG is alleen verplicht wanneer er op de werkplek scherpere eisen gesteld worden dan de wettelijke norm.

3. Hoe kan ik cursisten aanmelden voor een cursus?

Ons aanmeldproces bestaat uit twee stappen: het aanmaken van een account en het inschrijven van de cursisten.

Aanmaken van een account
Wanneer u een account aanmaakt, ontvangt u via de e-mail een bevestiging. U kunt op de link in deze e-mail klikken om uw account definitief aan te maken. Vervolgens kunt u met uw e-mailadres en gekozen wachtwoord inloggen om de cursist(en) in te schrijven.

Cursisten inschrijven
Nadat u bent ingelogd kunt u navigeren naar de cursus (of u bekijk hier het cursusoverzicht) waarvoor u de cursist(en) wilt inschrijven. Via de cursuskalender kunt u uw gewenste datum en/of locatie selecteren. Daarna kunt u de cursisten inschrijven voor een cursus. Op het moment dat de cursist is ingeschreven bij ons op de website, ontvangt u over het algemeen binnen twee dagen een bevestiging met daarin alle benodigde informatie.

 CURSUS OVERZICHT VRAAG OFFERTE AAN


DTS veiligheidsopleidingen BV  
Phileas Foggstraat 52 (hoofdkantoor)   7825 AL Emmen   T. +31 591 659 797   F. +31 591 659 696   E. opleidingen@dtsopleidingen.nl