Werken aan flensverbindingen volgens protocol (WFPr.)

De Flensmonteur (WFPr.) cursus van DTS Opleidingen staat bekend als een hoogstaande Flensmonteur (WFPr.) cursus met een zeer hoog slagingspercentage. Het is ook mogelijk om de cursus Flensmonteur (WFPr.) onder SOG/SSVV uit te laten voeren. De Flensmonteur (WFPr.) cursus wordt door DTS opleidingen in heel Nederland aangeboden. Hieronder staat de cursus Flensmonteur (WFPr.) verder omschreven.

Informatie Flensmonteur (WFPr.) cursus

De cursus Flensmonteur volgens protocol (WFPr.) wordt aangeboden in Groningen, Emmen en de Eemshaven. De basis cursus Flensmonteur (WFPr.) duurt 2 dagen. De cursus Flensmonteur (WFPr.) herhaling duurt 1 dag. Ook kan de Flensmonteur (WFPr.) cursus op uw locatie worden verzorgd. Voor de cursus Flensmonteur (WFPr.) worden in Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel geen extra kosten in rekening gebracht. De minimale groepsgrootte voor een in company cursus Flensmonteur (WFPr.) is 6 personen.

Het is mogelijk om de Flensmonteur (WFPr) cursus onder SOG uit te laten voeren. Dit kunt tijdens het inschrijven aangeven! SOG rekent een extra toeslag van € 59,- per examen.

DTS is in het bezit van een mobiele flensboom!

Details Flensmonteur (WFPr.) cursus
Duur cursus Basis 16 uur / Herh. 8 uur
Certificaat cursus DTS of SSVV = SOG
Geldigheid certificaat 5 jaar
Prijs dagcursus Basis € 425,- / Herh. € 299,-
Prijs avondcursus n.v.t.
Locatie DTS of Incompany

Inhoud Flensmonteur (WFPr.)

 • Voorbereiden ven werkzaamheden;
 • Flenzen identificeren;
 • Studbolts identificeren;
 • Boutverbindingen;
 • Montage pijpleidingen;
 • Veilig werken;
 • Equipment herkennen;
 • Het openen en sluiten van flenzen;
 • Toepassen gereedschap.
   

Doel Flensmonteur (WFPr.) cursus

Het doel van de cursus Flensmonteur (WFPr.) is Op veilige en verantwoorde wijze flensverbindingen openen en sluiten met een gespecificeerd aanhaalmoment.

Voor wie de cursus Flensmonteur (WFPr.) bestemd?

Deze cursus voldoet aan de VCA eisen voor risicovol werk, omschreven in de SSVV Opleidingen gids (SOG). Deze cursus is bedoeld voor medewerkers in de (petro-) chemische industrie belast met het openen en sluiten van flensverbindingen.

Wanneer de Flensmonteur ook op locaties van derden komt is het aan te raden om de Flensmonteur cursus onder SOG uit te laten voeren. Hiermee weet u zeker dat de Flensmonteur ten alle tijde aan de gestelde eisen van opdrachtgever voldoet.

 

Flensmonteur Basis (WFPR.) Beoordeling:       (4.7)   gebaseerd op 12 reviews.CURSUS OVERZICHT VRAAG OFFERTE AAN


DTS veiligheidsopleidingen BV  
Phileas Foggstraat 52 (hoofdkantoor)   7825 AL Emmen   T. +31 591 659 797   F. +31 591 659 696   E. opleidingen@dtsopleidingen.nl
 flensmonteur cursus overzicht